Over mij


Van jongsaf ben ik bezig met verhalen schrijven, lezen, tekenen en fotografie. Ik koos voor een studie geschiedenis en mediaevistiek in Groningen. In mijn vrije tijd ben ik het liefste bezig met ‘sneupen’, historisch en genealogisch onderzoek doen en natuurlijk ook publiceren wat ik tegen gekomen ben.
In 2018 ben ik begonnen met Mensenvantoen. Ik combineer mijn brede ervaring op erfgoedgebied met echte passie voor mensen in heden en verleden èn hun verhalen. Jouw wens als klant staat daarbij centraal.

Daarnaast werk ik sinds 2001 twee dagen in de week als collectievormer bij Tresoar, Fries Historisch en Letterkundig Centrum. Een uitdagende en bijzonder veelzijdige baan. Ik houd me bij Tresoar onder andere bezig met het verwerven van  overheids- en particuliere archieven en van beeldmateriaal. Ook ben ik betrokken bij het ontsluiten en metadateren van collecties. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor de historische cartografische collectie.

Naast mijn betaalde baan ben ik altijd historisch en genealogisch onderzoek blijven doen, daar gaat mijn passie echt naar uit! Ik heb jarenlange ervaring ogebouwd als redacteur en met name beeldredacteur.
Het begeleiden van auteurs bij het persklaar maken van artikelen, samen tot een mooi product komen, geeft me altijd weer een enorme kick .

Enkele jaren geleden heb ik samen met Gieneke Arnolli van het Fries Museum een project mogen ontwikkelen rondom Friese letterlappen, waarbij een link werd gelegd naar de genealogie. Een ontzettend leuk project, waarbij ik werk en interesse kon combineren.
De website van dit project is nog steeds online, neem eens een kijkje!